Junior handling

Junior handlers tävlar på Koiramessut på lördag och söndag.

Lördag 7.12

FM-kvaltävling i junior handling
Årets sista FM-kvaltävling i junior handling arrangeras på lördag. I tävlingen bedöms de unga deltagarnas förmåga att visa en hund på ett så rastypiskt sätt som möjligt samt deltagarens förmåga att framhäva hundens bästa sidor.

Tävlingen är öppen för alla ungdomar i åldern 10–17 år.  Anmälningsavgiften är 10 euro. Tävlingen genomförs i två åldersserier och dagens bästa junior handler väljs mellan vinnarna av bägge åldersserier. Vinnaren i FM-kvaltävlingen tävlar om Finskt Mästerskap i finalen som arrangeras på söndag.

Den junior handler som deltar i FM-finalen ska vara finsk medborgare och medlem i Finska Kennelklubben. Om båda eller någondera vinnaren av åldersgruppen inte är finsk medborgare, väljs vinnaren av FM-kvaltävlingen så att bästa finska medborgare i båda åldersgrupper tävlar mot varandra.

Tävlingen bedöms av Heini-Maari Kemppainen, Finland.

Best of the Best junior handling-tävling
På lördagen arrangeras också Best of the Best-tävlingen för årets distriktsmästare i junior handling. Tävlingen arrangeras av Helsingin Seudun Kennelpiiri. Tävlingen genomförs med HSKP:s egna Best of the Best-regler.

Tävlingens domare meddelas senare.


Söndag 8.12

FM-final i junior handling
På söndagen den 8 december är det dags att avgöra vem som blir Finsk Mästare i junior handling. Alla segrare av årets FM-kvaltvälingar deltar i finalen som är en inbjudningstävling. Inbjudan skickas till alla kvaltävlingsvinnare i november.

Den junior handler som deltar i FM-finalen ska vara finsk medborgare och medlem i Finska Kennelklubben. I denna tävling tävlar man inte i åldersserier.

FM-finalen avgörs i sin helhet på Arenan i hall 1.

Tävlingen bedöms av Javier Gonzalez Mendikote, Spanien.