Sankarikoirat palkitaan Koiramessuilla sunnuntaina 8. joulukuuta

Kennelliitto myöntää vuonna 2019 Sankarikoiran arvon 13 koiralle. Lisäksi 23 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa sunnuntaina 8. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä.

Sankarikoiran arvon saavat tänä vuonna saksanpaimenkoira Foxy, irlanninsusikoira Frank, saksanpaimenkoira Hermanni, novascotiannoutaja Juksu, monirotuinen Juti, labradorinnoutaja Kerttu, labradorinnoutaja Lalli, monirotuinen Lego, kääpiösnautseri Maya, novascotiannoutaja Nelli, chihuahua Sulo, länsigöötanmaanpystykorva Toivo ja sileäkarvainen kettuterrieri Vili.

Kunniamaininnalla palkitaan australiankelpie Ahmi, cockerspanieli Alfa, portugalinvesikoira Arvi, bordercollie Chabby, pitkäkarvainen collie Cindy, labradorinnoutaja Dumbo, cairnterrieri Jedi, labradorinnoutaja Kira, mudi Mocca, dogo canario Nana, englanninspringerspanieli Nasty, welsh corgi cardigan Nemo, ranskanbulldoggi Niilo, saksanpaimenkoira Norri, itäsiperianlaika Pörrö, saksanpaimenkoira Ronja, karjalankarhukoira Roti, monirotuinen Ruu, samojedinkoira Usva, pohjanpystykorva Vicky, monirotuinen Wilma ja rottweiler Yambo ja labradorinnoutaja Åke.

- Koiran ja ihmisen välinen suhde on ainutlaatuinen. Sankarikoiria palkitsemalla haluamme muistuttaa, että kaikki koirat voivat olla sankareita, vaikkeivat ne olisikaan koulutettuja hyötykoiria, painottaa Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Tulevana vuonna 2020 Kennelliiton toiminnassa painotetaan koiran hyvän luonteen ja käyttäytymisen edistämistä. Sankarikoirat sopivat hyvin tähän teemaan. Hyväluonteinen, hyvin sosiaalistettu koira on ihmisen paras ystävä rodusta riippumatta.

Kennelliiton hallitus otti käyttöön Sankarikoira-arvonimen ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira® on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki. Kennelliitto myöntää Sankarikoira-arvoja koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koira voi saada Kennelliiton kunniamaininnan myös muista sankariteoista.

Eniten Sankarikoiran arvoja on tänä vuonna myönnetty koirille, jotka hälyttivät alkavasta tai jo syttyneestä tulipalosta. Koirat myös löysivät eksyneitä tai apua tarvitsevia sekä reagoivat sairaskohtauksiin.

Lue Sankarikoirien esittelyt Kennelliiton verkkosivuilta

Kuvassa länsigöötanmaanpystykorva Toivo, joka on yksi vuoden 2019 Sankarikoirista.