Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Koiramessuilla mukana tänä vuonna yli 19 000 koiraa

Koiramessujen viisi koiranäyttelyä tuovat 2.-4 joulukuuta yli 19 000 koiraa Helsingin Messukeskukseen. Koiramessuilla voi tutustua eri koirarotuihin ja koiran kanssa harrastamiseen sekä tehdä jouluostoksia.

Messuilla nähdään perjantaina pohjoismaisessa Helsinki Winner 2022 -näyttelyssä yli 5 000 koiraa. Lauantaina Pohjoismaiden Voittaja 2022 -näyttelyssä on yli 6 300 koiraa ja Helsinki Winner Puppy Show -pentunäyttelyssä yli 800 koiraa. Sunnuntaina kansainvälisessä Voittaja 2022 -näyttelyssä on yli 6 000 koiraa ja Voittaja 2022 Puppy Show -pentunäyttelyssä lähes 800 koiraa. Näyttelykehissä voi tutustua yli 300 eri koirarotuun.

Näyttelyn aikataulut julkaistaan lähiaikoina.

Näyttelyn parhaan eli Best in show -koiran valitsee perjantaina Francesco Cochetti Italiasta, lauantaina Bo Skalin Ruotsista ja sunnuntaina Harto Stockmari.

Paljon ohjelmaa koko perheelle

Koiramessujen Rotutorilla on mukana 40 eri rotuyhdistystä esittelemässä harrastamaansa rotua. HauLife-osastolla saa neuvoja koiran hankintaan ja hoitoon. Osastolla on myös rotuesittelyitä.

Messujen tapahtumakehässä voi tutustua erilaisiin koiraharrastuksiin, kuten agidanceen, noseworkiin, flyballiin, hoopersiin ja DogParkouriin. Tarjolla on myös koiran aktivointivinkkejä ja luentoja koiran hyvinvoinnista.

Kennelliiton kaveri- ja lukukoirat sekä nuorisotoiminta ovat mukana messuilla omilla osastoillaan. Messuilta löytyy myös noin 50 koiratarvikemyyjää ja brändiä.

Go Hau -tapahtuma tarjoaa perjantaina 2. joulukuuta nuorille omaa ohjelmaa messujen neloshallissa. Go Hau -tapahtumasta löydät muun muassa Kennelliiton Nuorten infopisteen, josta saat lisätietoa nuorisojäsenyydestä sekä neljä erilaista nonstop-pistettä, joissa voit kilpailla koirasi kanssa leikkimielisissä kilpailuissa. Tapahtumassa esillä myös nuorten kädentaitokilpailun finalistit, joista voit äänestää suosikkisi voittoon. Viikonlopun aikana perheen pienimmille on luvassa myös lasten oma lelukoirakilpailu.

Tarkempaa tietoa ohjelmasta julkaistaan myöhemmin tällä viikolla.

Vuoden Sankarikoirat ja virkakoirat ohjaajineen palkitaan Koiramessuilla

Kennelliitto palkitsee vuosittain Sankarikoiran arvonimellä koiria jotka, ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Tänä vuonna Sankarikoiran arvon saa 28 koiraa. Sankarikoirat palkitaan Koiramessujen Areenalla sunnuntaina kello 12.30 alkaen. Palkinnot jakavat eduskunnan eläinavusteisen työryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen ja Kennelliiton valtuuston puheenjohtaja Eeva Anttinen.

Poliisin, Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen, Rikosseuraamuslaitoksen ja Tullin Vuoden virkakoirat. Palkinnot luovuttavat koiranohjaajille Koiramessujen Areenalla perjantaina kello 14.30 alkaen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen ja koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Esa Kukkonen.