Koiran hyvinvointi ja terveys koiranäyttelyissä

Muistathan, että koirien hyvinvointi ja terveys ovat aina etusijalla koiranäyttelyissä, ja koiran hyvinvointi on näytteilleasettajan vastuulla.

Näyttely sisähallissa, jossa on paljon muita koiria, voi olla koirallesi stressaava paikka varsinkin, jos koirasi on ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Oli koirasi sitten ensikertalainen tai kokenut näyttelykävijä, muista aina pitää hyvää huolta sen hyvinvoinnista näyttelypäivänä!

Näyttelypäivä sujuu parhaiten, kun olet totuttanut koirasi muihin koiriin ja ihmisjoukkoihin ja harjoitellut koirasi kanssa sitä, miten koira esiintyy näyttelyssä, ja miten tuomari tutkii koiran arvostelun aikana.

Jos koirasi on arka tai aggressiivinen, on vakavan arvioinnin paikka, onko sen paikka näyttelyssä. Huono näyttelykokemus voi entisestään lisätä koiran arkuutta tai aggressiivisuutta, ja aggressiivinen koira voi myös olla vaaraksi muille koirille ja ihmisille näyttelyssä.

Hyvinvointineuvojat neuvovat ja opastavat koirien esittäjiä koirien hyvinvoinnin huomioimisessa

Koiramessuilla on mukana hyvinvointineuvojia, jotka kiertävät halleissa seuraamassa, miten näytteilleasettajat huomioivat koirien hyvinvoinnin. Hyvinvointineuvojat ovat Kennelliiton kouluttamia kennelneuvojia. He neuvovat ja opastavat koirien esittäjiä, ja tarpeen niin vaatiessa myös puuttuvat koiran hyvinvointia vaarantavaan tilanteeseen. He voivat jakaa Kiva koirakko -palkintoruusukkeita kohtaamilleen näytteilleasettajille, joiden koirilla on näyttää selvästi olevan mukava, stressitön päivä näyttelyssä. 

Koiran suorituskykyyn näyttelyssä ei saa pyrkiä vaikuttamaan keinotekoisesti

Muistahan, että koiran suorituskykyyn ennen näyttelyä tai sen aikana ei saa pyrkiä vaikuttamaan minkään kemiallisen aineen, lääkkeen tai hoitotoimenpiteen avulla. Esimerkiksi koiran karvan, ihon ja kirsun värjääminen sekä karvanlaadun ja muodon muuttaminen kemiallisilla aineilla ennen näyttelyä tai sen aikana on kielletty. Jos ohjeita rikotaan, näytteilleasettaja suljetaan pois näyttelystä.

Katso alta vinkit onnistuneeseen näyttelypäivään koiran kanssa!

Klikkaamalla kuvia pääset lukemaan vinkkeihin liittyvää lisätietoa.