Kristiina Ahlberg

Suomi

Elämäni koirien kanssa alkoi vuonna 1982, kun sain ensimmäisen koirani, pitkäkarvaisen chihuahua uroksen Mion. Ensimmäinen pentueeni Te-Biit’s kennelnimellä syntyi vuonna 1986 ja rotuna tuolloin oli lhasa apso. Lhasoja harrastin ja kasvatin pienessä mittakaavassa 16 vuotta. Lisäksi 90-luvulla kasvatin myös muutaman mopsipentueen.
1996 perheeseemme hankittiin lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira, niitä kasvatin ja näyttelytin vuoteen 2014 asti. Nykyään perheeseemme kuuluu kolme lyhytkarvaista chihuahua-tyttöä ja yksi pitkäkarvainen chihuahua uros. Ensimmäinen Te-Biit’s chihuahuapentue syntyi joulupäivänä 2015. Koirat ovat meille perheenjäseniä ja elävät mukana perheemme arjessa.
Valmistuin Suomen Kennelliitto ry:n kurssilta ulkomuototuomariksi vuonna 1999. Ensimmäinen rotu oli lhasa apso. Nyt tuomaroin rotuja ryhmistä 4 ja 9. Suomen lisäksi olen arvostellut myös Ruotsissa ja Virossa.
Koirat ja koiranäyttelyt ovat minulle suuri rakkaus, rikkaus, elämäntapa sekä intohimo ja jos aikaa jää harrastan leipomista, puutarhanhoitoa sekä karaokea.