Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Paloheimo Annukka

Kuva
Annukka Paloheimo Segersven

Koiraharrastukseni alkoi teini-iässä 70-luvulla Espoon Tapiolassa. Kasvatin pienimuotoisesti ja harrastin koirieni kanssa ahkerasti näyttelyitä yli 40 vuoden ajan ja alusta asti myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Omat rotuni ovat Cavalier king charlesin spanieli ja King charlesin spanieli, meriittinä runsaat 60 muotovaliota sekä kasvatustyöstä myönnetty Vuolasvirta-palkinto. Ulkomuototuomariksi valmistuin omille roduilleni vuonna 1986 ja FCI Kaikkien rotujen tuomarin arvo myönnettiin vuonna 2010, kiitos osaavien mentorien ja Kennelliiton koulutusohjelman. 

Nyt jo aikuiset poikani ja muu perhe sekä elämäntyöni tutkijana ovat mahdollistaneet mittavan koiraharrastukseni - olen kiitollinen näistä vuosista.

Arvostelukokemusta minulle on kertynyt yli 50 maasta. Englannin Kennel Clubin jäsenyys ja asuinvuodet Englannissa ovat tuoneet oman lisänsä koiraharrastukseeni ja tuomarityöskentelyyni. Tuomaroinnit Englannissa ovatkin mieluisia ja koin äskettäin huippuhetken kun sain kunnian valita kauneimman kääpiökoiran Cruftsissa tänä vuonna. Tehtävä oli mitä mieluisin, olenhan 'kääpiökoiratuomari'!  FCI:n Maailman Voittaja-näyttelyissä olen arvostellut neljästi -hienoja kokemuksia. Harrastukseni huippuhetkiä oli myös Kennelliiton Voittaja-näyttelyn Best in Show-kilpailun arvostelu vuonna 2016.

Terve, rodunomainen, liioittelematon ja hyväluonteinen koira on tavoitteeni kun arvostelen ja sydämeni sykähtää joka kerta kun kohtaan sellaisen koiran - niin varmasti taas useamman kerran tämän vuoden Messarissa! 

 

Tuomaroi seuraavia rotuja

Voittaja 2023 - SU 17.12.

akita
alaskanmalamuutti
azawakh
kanadaneskimokoira
FCI 10
englanninvinttikoira
puolanvinttikoira

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

alentejonkoira
castro laboreironkoira
bordeauxindoggi
FCI 2
FCI 5 14.12.2023
* saksanpystykorva, kleinspitz, musta ja ruskea 4.12.2023
snautseri, musta
snautseri, pippuri & suola