Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Ertl Elisabeth

Kuva
elisabethErtl

Nimeni on Elisabeth Ertl ja asun Itävallassa. Vanhempani kasvattivat saksanpaimenkoiria ja kasvoinkin kasvatustyön, koirankoulutuksen ja näyttelyiden parissa. Löysin oman rotuni, bordercollien, jo varhain, 90-luvulla. Beverly oli Of Green Borderline -kennelini kantanarttu. Jonkin ajan jälkeen löysin brittilinjat, joihin ihastuin. Minut toivotettiin tervetulleeksi Isoon-Britanniaan, jossa opin rodusta paljon ja myös käymään läpi koiria.

Minulla on ollut kahdeksan brittiläisen paimenkoirarodun arvosteluoikeudet vuodesta 2015 ja olen tähän mennessä päässyt arvostelemaan näitä rotuja kahdeksassa eri maassa.

Myös ammattini liittyy koiriin, olen ollut poliisikoiraohjaaja vuodesta 2001. Toimin ohjaajana malinoisille ja olen sen myötä ihastunut myös belgianpaimenkoiriin. Olen ryhtynyt laajentamaan belgianpaimenkoiriin ja tällä hetkellä minulla on groenendaelien ja tervuerenien arvosteluoikeudet.

Minulla ei ole oikein aikaa kasvatustyölle juuri nyt, sillä olen kahden pienen lapsen äiti ja minulla on haastava työ. Arvostelutehtäviä kuitenkin rakastan. Yritän ymmärtää jokaista rotua siten, millaiseksi se alun perin oli tarkoitettu. Olen aina työskennellyt koirieni kanssa eri lajeissa, ja toiminnallinen rakenne on mielestäni olennaista terveyden ja rotutyypin ylläpitämiseksi rotukoirissamme. Erinomaisen rotunsa edustajan on täytettävä rodun vaatimukset ja sitä on voitava käyttää tehtävissä, joihin rotu on tarkoitettu.

On suuri kunnia saada kutsu arvostettuun näyttelyynne ja odotan innolla arvostelutehtävääni.

Tuomaroi seuraavia rotuja