Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Virtanen Tiia

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Virtanen Tiia

Kuva
Tiia Virtanen

On mitä suurin kunnia päästä tuomaroimaan vuoden viimeinen SM-osakilpailu Messukeskuksen näyttelyyn! Odotan joulukuuta suurella innolla ja jännityksellä.

Kilpailin junior handler -kilpaluissa 12-vuotiaasta lähtien ja koska oma kääpiövillakoirani ei saanut osallistua virallisiin kilpailuihin, kisakavereinani näkyi jos jonkinlaisia koiria kaikista roturyhmistä. Tämä rakas harrastus vei minua ympäri Suomen ja toi myös kasan uusia ystäviä, jotka ovat parhaimpia ystäviäni vielä tänäkin päivänä. Myös monista kisakoirista tuli minulle erittäin rakkaita ja mieleenpainuvimpia muistoja ovat olleet kilpailut ja kisareissut juuri näiden koirien kanssa. Suosikkikisakavereita olivat afgaaninvinttikoira, englanninsetteri sekä villakoirat.

Junnuvuosieni jälkeen keskityin esittämään tuttujen koiria rotukehissä, kunnes syksyllä 2019 kävin hakemassa kauan odotetun toyvillakoirapennun kotiin. Siitä lähtien olemme kiertäneet kehiä ahkerasti ja menestystäkin on tullut. Tittelirivistöön on kertynyt valionarvojen lisäksi useita Voittaja-titteleitä - hienoimpana muistona Euroopan Voittaja 2021 -titteli Budapestistä.

Tärkeintä näyttelyissä minulle on se, että sekä esittäjä että koira nauttivat yhdessä tekemisestä. Esittämisessä pidän vähäeleisyydestä ja siitä, että koirasta tehdään kehän tähti. Esittäjän persoona saa tietysti myös näkyä ja minulle on tärkeää, että esittäjä tekee kaikkensa, jotta koiralla olisi mahdollisimman hauska näyttelypäivä. Arvostan suuresti laajaa rotutuntemusta, joka näkyy kehässä esittäjän mukautumiskyvyssä. Erinomainen esittäjä osaa mukautua erilaisiin rotuihin ja koirien erilaisiin luonteisiin, ja sen myötä tuoda koiran parhaat puolet esiin - ja tietysti myös piilottaa koiran virheitä.

Olen äärettömän otettu, että pääsen tuomaroimaan juuri Messukeskuksen SM-osakilpailun. Olet sitten lajin vasta aloittanut tai jo pidempään kehissä pyörinyt junnu, toivottavasti nähdään Messarissa!

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

Junior handler