Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tevalin Kirsi

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Tevalin Kirsi

Kuva
Kirsi Tevalin

Koiraharrastukseni alkoi teini-iässä ensimmäisen oman koiran, bokserin, myötä. Pätevöidyin kehätoimitsijaksi kun saavutin täysi-ikäisyyden, ja 1980-luvun alussa minusta tuli ulkomuototuomari, ensimmäinen arvosteltava rotuni oli bokseri. Ryhmä 2 on siis minun ”kotiryhmäni” jonka kaikkia rotuja arvostelen, mutta erityiskiinnostukseni ja osaamisen syventäminen mastiffityyppisiin rotuihin on vienyt minut luontevasti pientenkin molossien maailmaan. Arvosteluoikeuksia olen laajentanut rauhalliseen tahtiin ryhmissä 1, 3, 5, 9 ja 10. Olen arvostellut noin 20 eri maassa. Tuomariuran kohokohtia ovat olleet arvosteleminen neljässä FCI:n Maailmannäyttelyssä ja kahdesti Euroopan Voittaja -näyttelyssä. 

Rotujärjestötyötä olen tehnyt eri rooleissa harrastukseni alusta asti, tällä hetkellä jatkan boksereiden ulkomuototuomarikoulutuksesta vastaavana, menossa on varmaankin  yli 20. vuosi. Edustan Suomen Bokseriyhdistystä Suomen Kennelliiton valtuustossa neljättä kautta. Olen Ulkomuototuomarit - Exteriördomarna ry:n hallituksen jäsen kuudetta vuotta. Olen omistanut tai osaomistanut yhteensä kymmenkunta bokseria, kotona niitä on ollut yhtä aikaa yleensä 1-3. Puolisoni kanssa kasvatimme muutaman bokseripentueen 90-luvulla, mutta kasvatustyön jätimme ajan puutteen vuoksi. Tällä hetkellä meillä on kolmantena perheenjäsenenä bostoninterrieri.

Työskentelen finanssialalla rahoituksen parissa. Luen paljon, rakastan kuvataiteita, teatteria ja oopperaa. Olen ollut pitkään mukana vapaaehtoisena seurakunnan diakoniatyössä sekä nuorten taloustaitoja ohjaavassa tukitoiminnassa. Olisi vähättelyä sanoa, että ulkomuototuomarin tehtävä olisi minulle harrastus. Toki se sitä on, koska se ei ole ansiotyötä, mutta pikemminkin se on palava intohimo ja jatkuva oppimisprosessi, joka omalta osaltaan antaa iloa ja energiaa ja tekee minusta onnellisen ihmisen.

Olen iloinen kutsusta näyttelyihinne, nämä joulukuun viikonloput ovat aina olleet minulle vuoden kohokohta. Upeaa saada olla jälleen kerran mukana maailman parhaissa koiranäyttelyissä.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2021

kaukasiankoira
keskiaasiankoira
* kishunkoira
leonberginkoira
bernhardinkoira, pitkäkarvainen
bernhardinkoira, lyhytkarvainen
* shikokunkoira

Voittaja 2021

* pitkäkarvainen collie
tanskalais-ruotsalainen pihakoira
kääpiösnautseri, pippuri & suola
kääpiösnautseri, valkoinen
tornjak