Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Ström Sonny

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Ström Sonny

Kuva
Sonny Ström

Olen Sonny Ström ja asun Ruotsissa. Menin naimisiin vuonna 1996 rakkaan ja kaivatun vaimoni Lillebanin kanssa, joka menehtyi toukokuussa 2021. Olen ammatiltani insinööri ja työskentelen lämmitysvoimalassa, vaimoni Lilleba työskenteli kätilönä. Asun noin 1,5 tunnin matkan päässä Tukholmasta. Meillä on yhdessä kaksospojat ja vaimollani lisäksi kolme muuta lasta. Kasvoin maaseudulla monien eri eläinten ympäröimänä ja ensimmäinen koiramme oli saksanpaimenkoira. Kiinnostukseni koiriin heräsi ollessani 10-vuotias, kun perheemme hankki mäyräkoiran.

Minusta tuli ulkomuototuomari vuonna 1997. Minulla on yli 100 rodun arvosteluoikeudet ryhmissä 1, 2, 4, 5, 6, 7 ja 9. Arvostelen vuosittain noin 15 koiranäyttelyssä. Olen arvostellut kaikissa Pohjoismaissa sekä Belgiassa, Englannissa, Saksassa, Portugalissa, Tšekissä, Slovakiassa ja Australiassa. Olen myös ollut mukana luonnetestitoiminnassa vuodesta 1986 sekä toiminut luonnetestituomarina vuodesta 2002. Vuosien 1985–2017 aikana olen ollut Ruotsin belgianpaimenkoirayhdistyksen hallituksessa eri tehtävissä, useissa palveluskoirayhdistyksissä, kennelpiirin hallituksessa ja muutaman vuoden ajan myös Ruotsin kennelliiton luonnetoimikunnassa.

Vuodesta 1981 alkaen päärotumme on ollut belgianpaimenkoira. Vuosina 1985–2020 olemme kasvattaneet 40 tervueren-, groenendael- ja malinoispentuetta, tuoneet kymmenisen koiraa näistä muunnoksista Belgiasta, Ranskasta, Alankomaista, Tšekistä ja Suomesta sekä vieneet koiria Suomeen, Norjaan, Tanskaan, Liettuaan ja Ranskaan. Harrastamme koiriemme kanssa enimmäkseen jälkeä, hakua, viestiä, tottelevaisuutta, lisäksi ne työskentelevät virkakoirina Ruotsin puolustusvoimilla. Meillä on myös ollut kääpiösnautsereita 1997–2020 sekä mopseja ja papilloneja 2008–2018. Koirien lisäksi kiinnostuksenkohteisiimme lukeutuu perhe, luonnossa liikkuminen, jalkapallo ja kaikenlainen urheilu.

Pitkään kestäneen sulkutilan ja suljettujen rajojen jälkeen odotan innolla Suomen Kennelliiton voittajanäyttelyitä 2021 sekä koiraihmisten, näyttelytoimikunnan ja tuomarikollegojen tapaamista.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2021

* australiankarjakoira
beaucenpaimenkoira / beauceron
ardennienkarjakoira
ceskoslovensky vlcak
tsekinpaimenkoira
maremmano-abruzzese
saarloos wolfhond
slovakiancuvac
owczarek podhalanski

Voittaja 2021

bergamonpaimenkoira
picardienpaimenkoira
brienpaimenkoira / briardi
katalonianpaimenkoira
dreeveri
* dunkerinajokoira
FCI 1 – ryhmäkilpailu
gotlanninajokoira
hamiltoninajokoira
pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira
schillerinajokoira
snautseri, musta
snautseri, pippuri & suola
lyhytkarvainen pyreneittenpaimenkoira
smoolanninajokoira
etelävenäjänkoira