Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Slatyer Wendye

Kuva
WendyeSlatyer

Olemme kasvattaneet koiria Calahorra-kennelnimellä vuodesta 1962. Enimmäkseen olemme keskittyneet afgaaninvinttikoiriin ja whippeteihin, mutta meillä on myös ollut ja olemme kasvattaneet salukeja ja englanninvinttikoiria. Olemme ensimmäisten joukossa tuoneet maahan kiinanharjakoiria, meillä on ollut yhteisomistuksessa skotlanninhirvikoira ja lisäksi meillä on ollut näyttelyissä hyvin menestynyt lakelandinterrieri.

Kasvattamamme afgaaninvinttikoirat ovat saavuttaneet yhteensä 246 valionarvoa, whippetit 96 ja salukit 4.

Olemme tuoneet afgaaninvinttikoiria, whippetejä ja kiinanharjakoiria Iso-Britanniasta, Yhdysvalloista ja Tanskasta. Näitä olemme käyttäneet tarkkaan harkiten jalostukseen, ja moni koirista onkin vaikuttanut merkittävästi jalostuksessa omaan rotuunsa.

Olemme myös kasvattaneet kolme Sydney Royal -näyttelyn ja kaksi Brisbane Royal -Best in Show’n voittanutta afgaaninvinttikoiraa. Kumpikin on tietääksemme ennätys, jota kukaan muu kasvattaja missään muussa rodussa ei ole koskaan kyennyt päihittämään.

Olen ollut kaikkien rotujen tuomari vuodesta 1971 ja arvostellut useita kertoja Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Olen myös arvostellut monissa arvostetuissa vuoden voitokkaimmille koirille tarkoitetuissa tapahtumissa: kahdesti Suomessa ja St Gallenin Grand Prix -näyttelyssä Sveitsissä.

Olen ollut mukana kennelmaailman päätöksenteossa melkein koko koiraharrastukseni ajan ja toiminut useita vuosia eri toimikunnissa.  

Olin monta vuotta sitten mukana kehittämässä New South Walesin junior handler -toimintaa ja nostamassa sen sille tasolle, jolla se tänä päivänä on.

Olemme myös julkaisseet Ring Leader -koiralehteä ja myöhemmin sen seuraajaa National Dog – The Ring Leader Way -lehteä.  

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

berninpaimenkoira
FCI 10
grand basset griffon vendéen
petit basset griffon vendéen

Voittaja 2023 - SU 17.12.

buhund
samojedinkoira
jakutianlaika