Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Schwarz Arne

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Schwarz Arne

Kuva
ArneSchwarz

Arne Schwarz syntyi Hampurissa koiraperheeseen. Hänen ensimmäinen rotunsa oli schipperke, jotka olivat lapsuudessa jatkuvasti läsnä.

13 vuotta täytettään Schwarz alkoi viettää vapaa-aikaansa El-Chiquitin-kennelissä työskennellen. Siellä oli chihuahoita, yorkshirenterriereitä, kiinanharjakoiria, pomeranianeja ja shar peitä. Schwarz innostui koirien esittämisestä, kasvatuksesta ja trimmaamisesta. Hän esitti koiria ja niitti paljon menestystä schipperkeillä, chihuahoilla, shar peillä ja kiinanharjakoirilla.

Valmistuttuaan yliopistosta Schwarz liittyi El-Chiquitin-kennelnimelle, jonka perusti tunnettu kansainvälinen ulkomuototuomari Joachim Weinberg vuonna 1963. Kasvatit ovat saavuttaneet lukuisia eri maiden muotovalionarvoja ja tähän mennessä myös 22 Maailman Voittaja -titteliä.

Schwarz aloitti tuomariuransa lakimieheksi valmistumisen jälkeen, ensimmäisinä rotuinaan chow chow ja monet toy-rodut. Hän on arvostellut useissa eri maissa Euroopassa ja muualla. Vuonna 2016 hän arvosteli Championship Show -tason näyttelyssä Isossa-Britanniassa.

Schwartzille arvostelu on yhdistelmä tiedettä ja taidetta ja vain erittäin hyvät tuomarit (ja kasvattajat) ymmärtävät, millainen kokonaisuus on näiden täydellinen yhdistelmä.

Arne Schwarz on jo joitain vuosia toiminut Saksan chow chow -yhdistyksen CCiD varapuheenjohtajana ja arvosteli rodun myös Maailman Voittaja -näyttelyssä Leipzigissa vuonna 2017.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Voittaja 2023 - SU 17.12.

chihuahua, pitkäkarvainen
japanese chin

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

chihuahua, lyhytkarvainen
chow chow