Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Rautala Eeva

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Rautala Eeva

Kuva
Eeva Rautala

Olen ollut kiinnostunut koirista lapsuudestani saakka. Hankin ensimmäisen labradorinnoutajani vuonna 1968. Seuraavana vuonna ryhdyin käymään näyttelyissä ja kilpailuissa. Vuonna 1971 lähdin Englantiin kuuluisaan Poolstead-kenneliin töihin ja oppimaan Englannin koiranäyttelymaailmasta. Olen ollut koiramaailmassa mukana kaikilla sen osa-alueilla ja toiminut aktiivisesti rotujärjestöissä ja Suomen Kennelliitossa, jonka rotumääritelmätyöryhmän jäsen olen. Olin mukana perustamassa Labradorinnoutajakerhoa vuonna 1980 ja toimin sen puheenjohtajana yli kymmenen vuoden ajan sekä toimikunnassa kolmenkymmenen vuoden ajan.

Koirista tuli myös ammattini, sillä olen eläinlääkäri. Kun valmistuin yliopistosta, ryhdyin kasvattamaan labradorinnoutajia kennelnimellä Wetten.

Ulkomuototuomari minusta tuli vuonna 1979, ensimmäisinä rotuina labradorinnoutaja ja chesapeakelahdennoutaja. Nykyään minulla on yli 150 rodun arvosteluoikeudet: kaikki rodut FCI:n ryhmistä 3, 4, 7, 8 ja 9, puolet ryhmän 2 roduista sekä joitain rotuja ryhmistä 1 ja 5. Minulla on vuosien aikana ollut ilo arvostella monessa hienossa näyttelyssä ympäri maailman; olen arvostellut 26 Euroopan maassa, mukaan lukien Iso-Britannia ja Venäjä, sekä lisäksi Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Voittaja 2021

bedlingtoninterrieri
brasilianterrieri
sileäkarvainen kettuterrieri
karkeakarvainen kettuterrieri
* saksanmetsästysterrieri

Helsinki Winner 2021

jackrussellinterrieri
venäjänspanieli
walesinspringerspanieli