Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Östlund-Holmsten Maritha

Kuva
Maritha Östlund-Holmsten

 

Koirat ovat aina kuuluneet elämääni, kotona on ollut metsästyskoiria ja oma valkoinen kääpiövillakoirani. Tiesin jo varhain, että bokseri on oma rotuni. Ensimmäinen bokseri tuli minulle ollessani 16-vuotias. Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 1976 kennelnimelleni Teamwork. Kotona asuu omia kasvatteja ja lisäksi tuontikoiriamme Venäjältä, Italiasta ja Espanjasta. Meillä asuu myös pieni ja ihastuttava dandiedinmontinterrieripentu. Se on oikea ilopilleri ja on jännittävää päästä aivan uuden rodun pariin.

Kouluttauduin tuomariksi vuonna 1997, aluksi vain boksereille. Nykyään arvostelen ryhmien 1, 2 ja 8 rotuja, suurinta osaa ryhmän 9 rotuja sekä useita rotuja ryhmästä 5. Arvostelen myöhemmin tänä vuonna bokseriyhdistysten kansainvälisen yhteystyöelimen ATIBOX:in erikoisnäyttelyssä. Tämä tulee olemaan neljäs kerta, kun arvostelen kyseisessä tapahtumassa.

Olen aktiviinen yhdistystoiminnassa ja istun Ruotsin kennelliiton hallituksessa, jonka toinen varapuheenjohtaja olen. Olen myös Ruotsin kennelliiton näyttelytoimikunnan puheenjohtaja sekä Ruotsin bokseriyhdistyksen varapuheenjohtaja.

On ihanaa, että näyttelyitä ja muita koiratapahtumia voidaan taas järjestää, ja odotan innolla pääseväni taas arvostelemaan aina niin vieraanvaraiseen Suomeen ja Helsinkiin.

 

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2021

bokseri
landseer
newfoundlandinkoira

Voittaja 2021

FCI 2 – ryhmäkilpailu
tanskandoggi, musta ja harlekiini
tanskandoggi, sininen
tanskandoggi, keltainen ja tiikerijuovainen
vanhaenglanninlammaskoira