Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Märki Casanova Beatrix

Kuva
Beatrix Märki Casanova

Eläimet ovat rikastuttaneet elämääni lapsuudestani saakka. Meillä oli karkeakarvainen saksanseisoja ja myöhemmin myös saksanpaimenkoira, kissoja ja kaneja. 10-vuotiaana innostuin hevosista, ratsastuksesta ja esteratsastuksesta.

Ensimmäisen afgaaninvinttikoirani hankin vuonna 1975 asuessani Pariisissa. Sen jälkeen minulla on ollut useita afgaaneja. Olen kasvattanut rotua kennelnimellä Bou Saâda ja moni kasvattini on saavuttanut valionarvoja niin näyttely- kuin käyttöpuolellakin.

Olen FCI:n hyväksymä ulkomuototuomari ja minulla on arvosteluoikeudet kaikille roduille ryhmistä 8 ja 10, lähes kaikille roduille ryhmästä 5 ja muutamalle rodulle ryhmästä 9. Lisäksi minulla on yorkshirenterrierien ja englanninbulldoggien arvosteluoikeudet. Arvostelen myös junior handler -kilpailuissa.

Olen saanut arvostella kaikkialla Euroopassa, mm. Bundessieger-näyttelyssä Dortmundissa vuonna 1999, venäjänvinttikoirien erikoisnäyttelyssä Kanadassa vuonna 2009, Kartano Weekend -näyttelyssä Helsingissä, venäjänvinttikoirien erikoisnäyttelyssä Ranskassa, Donaueschingen-näyttelyssä Saksassa vuonna 2011, Bundessieger-näyttelyssä Itävallassa vuonna 2013, saksanpystykorvien erikoisnäyttelyssä Sveitsissä, englanninvinttikoirien erikoisnäyttelyissä Saksassa ja Alankomaissa vuonna 2014, afgaaninvinttikoirien erikoisnäyttelyssä Italiassa vuonna 2015, venäjänvinttikoirien erikoisnäyttelyssä Australiassa vuonna 2016, Euroopan Voittaja -näyttelyssä Belgiassa vuonna 2016, vinttikoirien erikoisnäyttelyssä Strömsholmissa Ruotsissa vuonna 2018, vinttikoirien erikoisnäyttelyssä Ranskassa vuonna 2019 sekä muissa erittäin mukavissa näyttelyissä Tšekissä, Alankomaissa, Ruotsissa, Slovakiassa ja Kroatiassa.

Olin mukana järjestämässä venäjänvinttikoirien maailmankonferenssia Fribourgissa, Sveitsissä vuonna 2011.

Olen toiminut tuomarina vuodesta 1990 alkaen, ja tärkeimmät koirissa etsimäni asiat ovat yhä samoja, kuin urani alkuaikoina: tyyppi, terve rakenne ja hyvä luonne.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2021

afgaaninvinttikoira
azawakh
venäjänvinttikoira
FCI 10 – ryhmäkilpailu
puolanvinttikoira
sloughi
espanjanvinttikoira

Voittaja 2021

akita
amerikanakita
basenji
ibizanpodenco, karkeakarvainen
ibizanpodenco, lyhytkarvainen
kanarianpodenco