Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Lackman Mari

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Lackman Mari

Kuva
MariLackman

Kiitos arvokkaasta kutsusta tulla arvostelemaan näyttelyvuoden päätapahtumaan, Helsinki Winner 2023 ja Voittajanäyttelyyn 2023.

Ulkomuototuomarin urani on alkanut vuonna 2011. Tällä hetkellä arvosteluoikeudet ovat ryhmään 5 ja 6 sekä rotuja ryhmistä 1 ja 7. Laajennusoikeus on myös ryhmiin 2, 3 ja 4.

Lapsena meillä oli kotona suomenpystykorvia. Luin aina Pystykorva -lehden tarkkaan, seurasin koe- ja näyttelytuloksia sekä toteutuneita yhdistelmiä. Sieltä varmasti juontaa juurensa lukkarinrakkaus kaikkia suomalaisia rotuja kohtaan. Ensimmäinen oma puhdasrotuinen koirani oli sattumalta itäsiperianlaika. Siitä saakka on perheessä ollut itäsiperialainen tai useampi, lapinporokoirien kaverina. Asuinpaikan salliessa laumaan liittyi myös suomenpystykorva. Tällä hetkellä tyttären koirat mukaan lukien laumassa on 8 koiraa. 

Pienimuotoista kasvatusta on kaikista kotoa löytyvistä roduista. Vuolasvirta palkinto on myönnetty lapinporokoirien kasvatuksesta.

Maastossa liikkuminen koiran kanssa on parasta vastapainoa sisätyölle. Metsästys on itselläni vanhojen koirien myötä muuttunut metsästelyksi.

Ulkomuototuomariuran kohokohtia ovat olleet erikoisnäyttelyarvostelut Suomessa ja ulkomailla. Mm. kuluvana vuonna SHHJ ry:n jämtlanninpystykorvien arvostelu ja Suomen Pystykorvajärjestö ry:n päänäyttelyissä hieno joukko karjalankarhukoiria. Mieleenpainuvia arvostelu kertoja ovat olleet Itäsiperialaisten erikoisnäyttelyssä Venäjän puolella sekä The Finnish Spitz Club 50th Anniversary Show Iso-Britanniassa. Lappalaiskoiria olen Suomen erikoisnäyttelyiden lisäksi arvostellut Helsingin edellisessä maailmannäyttelyssä sekä muutamissa erikoisnäyttelyissä  Norjassa, Ruotsissa ja Ranskassa.

 

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

australiankelpie
kroatianpaimenkoira
hokkaidonkoira
kainkoira
kishunkoira
lancashirenkarjakoira
mallorcanpaimenkoira
shikokunkoira
volpino italiano

Voittaja 2023 - SU 17.12.

FCI 5
lapinporokoira
lunnikoira
siperianhusky