Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Kummala Jaana

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Tuomari

Kummala Jaana

Kuva
JaanaKummala

Olen pitkänlinjan kennelharrastaja Keski-Suomesta. Olen innostunut koirien  kanssa toimimisesta jo pikkutyttönä. Aluksi taluttelin naapurin koiria kunnes pitkän suostuttelun jälkeen sain ensimmäisen oman koirani vuonna 1974. Pitkäkarvainen collie olikin oiva harrastuskumppani moniksi vuosiksi. Koulutin ja kilpailin itse sekä toimin myös toimitsijana kokeissa sekä näyttelyissä. Äidin sanoin olin 'koirahullu'.

Vuosien myötä suoritin kennelmaailman kursseja ja tuomarikurssi oli vuorossa parikymmentä vuotta myöhemmin. Valmistuin ulkomuototuomariksi

1999 rotuna pitkäkarvainen collie. Olen laajentanut pikkuhiljaa uusiin rotuihin ja uusiin ryhmiin. Uusien rotujen opiskelu avartaa näkemystä ja tutustuttaa myös aina uusiin ihmisiin. Tällä hetkellä arvostelen rotuja lähes kaikista ryhmistä.

Yhdistystoiminta on ollut myös lähellä sydäntäni. Aiemmin toimin hyvinkin aktiivisesti oman paikkakunnan koirakerhoissa, rotujärjestöissä eri tehtävissä sekä kennelpiirin hallituksessakin useita vuosia. Nykyisin työni sekä elämäntilanteeni arvostelutehtävien ja laajentamisen ohella ovat vähentäneet näitä harrasteita harmittavan paljon.

Koiraharrastuksen lisäksi puuhastelen mieluusti kotipihassa, sienestän ja marjastan. Golf on myös mieluinen opettelun kohde. Muutaman kerran vuodessa suuntaamme matkoille joko pohjoisen tai etelän suuntaan, etsimään joko lunta tai valoa ja lämpöä.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Voittaja 2023 - SU 17.12.

airedalenterrieri
picardienpaimenkoira
ardennienkarjakoira
kroatianpaimenkoira
itäeuroopanpaimenkoira
lyhytkarvainen unkarinvizsla
karkeakarvainen unkarinvizsla
pieniamerikanpaimenkoira
slovakiancuvac
etelävenäjänkoira
owczarek podhalanski

Helsinki Winner 2023 - LA 16.12.

itäsiperianlaika
englanninspringerspanieli
karjalankarhukoira
venäläis-eurooppalainen laika
länsisiperianlaika