Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Kärkäs Leila

Kuva
Leila Kärkäs

Elämäni koirien parissa alkoi vuonna 1973, jolloin sain 11-vuotiaana ensimmäisen koirani. Se oli kivesvikainen cockerspanieli, mutta sen kanssa harrastin aktiivisesti kaikkea mahdollista. Into kasvoi ja -77 sain walesinspringerspanielin, joilla jatkoin harrastusta. Vuoden -94 alussa elämääni tuli basenjit, joita kasvatin muutaman pentueen. 2000-luvulla muutin maalle ja koin, että tarvitsen jonkun vähän niin kuin vahtikoiran ja hankin sileäkarvaisen collien silloisen basenjiurokseni seuraksi. Työpäiville venyi mittaa maallemuuton seurauksena ja koin, että kasvattaminen oli liian hankalaa ja vaatimattomaan kasvatustyöhöni tulikin pitkä tauko.

Viimeiset parikymmentä vuotta olen enemmän keskittynyt ulkomuototuomarin tehtäviin ja uusien rotujen opiskeluun. Minulla on oikeudet FCI ryhmiin 5,6,7,8 ja 10, sekä moniin rotuihin muista ryhmistä pl. mäyräkoirat. Vasta tänä vuonna kasvatin pitkästä aikaa pentueen, rotukin on vaihtunut whippettiin, joita minulla on kotona nyt kaksi kappaletta sileäkarvaisen collien lisäksi.

Yhdistystoiminnassa olen ollut tehtävässä jos toisessa vuosien saatossa. Tällä hetkellä toimin Suomen Basenjit Ry:n jalostustoimikunnassa, Kennelliiton näyttely ja ulkomuototuomaritoimikunnassa sekä kuluvan vuoden alusta Whippet-Harrastajat Ry:n puheenjohtajana.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2021

amerikankettukoira
brasilianajokoira
FCI 7 – ryhmäkilpailu
whippet

Voittaja 2021

# hokkaidonkoira
# kainkoira
# kishunkoira
# lunnikoira
* vanhatanskankanakoira
* portugalinseisoja
Varalla kaikille ryhmän FCI 10 roduille
Varalla kaikille ryhmän FCI 5 roduille
Varalla kaikille ryhmän FCI 6 roduille
Varalla kaikille ryhmän FCI 8 roduille
# shikokunkoira
saksanpystykorva, keeshond