Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Aidietiene Julija

Kuva
Julija Aidietiene

Ensimmäinen rekisteröity koirani syntyi vuonna 1979, rodultaan se oli itäeuroopanpaimenkoira. Kävin tuolloin vielä lukiota ja osallistuin koiranäyttelyihin ja kilpailuihin koirani kanssa. Tuolloin enemmistön suosiossa olivat vielä työkoirarodut, jotka nykyään voidaan sijoittaa FCI:n roturyhmien 1 ja 2 alle.

Sain ensimmäiset arvosteluoikeuteni vuonna 1982. Muutama vuosi sen jälkeen hankin itselleni basset houndin. Vuonna 1990 kiinnostuin terriereistä, arvostelin niitä ja hankin itselleni karkeakarvaisen kettuterrierin. Sen jälkeen hankin kerrynterrierin, josta tuli lempirotuni lähes 20 vuoden ajaksi. Vein narttujani Puolaan, Alankomaihin ja Espanjaan astutettaviksi.  Melynas Rukas -kennelini kerrynterrierikasvateista tuli Liettuan ja naapurimaiden muotovalioita.

Liettuan terrierijärjestö perustettiin vuonna 1992 ja minut valittiin sen puheenjohtajaksi. Ensimmäisessä näyttelyssämme törmäsin pieneen ja ihastuttavaan koiraan – mopsiin. Vuonna 2007 ryhdyin etsimään itselleni pienempää rotua ja päädyin hankkimaan mopsin. Minut valittiin Liettuan ranskanbulldoggi- ja mopsiyhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 2013.

Ulkomuototuomari minusta tuli vuonna 2014. Olen arvostellut mm. Liettuassa, Latviassa, Virossa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Voittaja 2021

Paras veteraani
bostoninterrieri
villakoira, kääpiö, musta, ruskea ja valkoinen
villakoira, kääpiö, harmaa, aprikoosi ja punainen
venäjänbolonka

Helsinki Winner 2021

vehnäterrieri
kerrynterrieri
shiba