Messukeskus Helsingfors 16. – 17.12.2023

Finlands största hundevenemang

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Över 19 000 hundar på årets Koiramessut

Fem hundutställningar på den finska hundmässan Koiramessut den 2–4 december lockar över 19 000 hundar till Messukeskus, Helsingfors. På Koiramessut kan du bekanta dig med olika hundraser och hundaktiviteter och har dessutom möjlighet att inhandla julklappar.

Över 5000 hundar ses på nordiska hundutställningen Helsinki Winner 2022 på fredag. På lördag deltar över 6 300 hundar i den Nordiska Vinnarutställningen 2022 och över 800 hundar i valputställningen Helsinki Winner Puppy Show. På söndag deltar över 6 000 hundar i den internationella utställningen Voittaja 2022 och nästan 800 hundar i valputställningen Voittaja Puppy Show 2022. Vid utställningsringarna kan du bekanta dig med över 300 olika hundraser.

Utställningarnas tidtabeller publiceras inom snar framtid.

Utställningens bästa hund, Best in Show, utses på fredag av Francesco Cochetti, Italien, på lördag av Bo Skalin, Sverige, och på söndag av Harto Stockmari.

Mycket av program för hela familjen

På Koiramessut hittar du Rastorget där 40 rasföreningar presenterar sina hundraser. Vid HauLife-montern får du råd för att skaffa hund och hundskötsel. Vid montern hålls även raspresentationer.

Vid aktivitetsringen kan du bekanta dig med olika aktiviteter med hund, så som AgiDance, nosework, flyball, hoopers och DogParkour. Det erbjuds också aktiveringstips och föreläsningar om hundens välmående.

Kennelklubbens kompis- och läshundar samt ungdomsverksamhet har också egna monter på mässan. På mässan finns ca 50 säljare av hundtillbehör och olika varumärken.

Go Hau-evenemanget fredagen den 2 december erbjuder eget program för ungdomar i hall 4. Vid Go Hau-evenemanget hittar du bland annat Kennelklubbens ungdomsavdelningens infopunkt. Där får du mera information om ungdomsmedlemskap och hittar fyra olika non-stop-punkter där du kan delta i en lekfull tävling med din hund. På evenemanget presenteras också finalisterna i hantverkstävlingen för ungdomar – kom och rösta ditt favoritbidrag till vinnare! Under helgen hålls även en leksakshundtävling där de minsta i familjen kan delta i.

Mera information om programmet publiceras senare denna vecka.

Årets hjältehundar och tjänstehundar med förare premieras på Koiramessut

Kennelklubben belönar årligen hundar, som har på ett betydande sätt bidragit till att ett eller flera människoliv har räddats, med hederstiteln Hjältehund. I år utdelas titeln Hjältehund till 28 hundar. Hjältehundarna belönas på Arenan på Koiramessut på söndagen kl. 12.30. Priserna utdelas av riksdagsledamot Pihla Keto-Huovinen, som är vice ordförande för riksdagens arbetsgrupp för djurassisterad verksamhet, och Eeva Anttinen, ordförande för Kennelklubbens fullmäktige.

Polisens, Försvarsmaktens, Gränsbevakningsväsendets, Brottspåföljdsmyndighetens och Tullens Årets tjänstehundar premieras på mässan. Priserna lämnas till hundförarna på Arenan på fredagen kl. 14.30 av Kennelklubbens styrelseordförande Harri Lehkonen och ordförande för prov- och tävlingskommittén Esa Kukkonen.