Finska Kennelklubbens och Showlinks tjänster under poststrejken

Poststrejken, som startade måndagen 11.11, kan enligt finska postens, Postis, uppskattning leda till störningar vid utdelning av brev och tidskrifter. Posti uppskattar också att dröjsmålen kan till och med vara flera veckor långa. Detta påverkar också Kennelklubbens och Showlinks tjänster samt försändelser som gäller Koiramessut i december.  

På grund av strejken förväntas det att utdelningen av Koiramme – Våra hundar, som utkommer 14.11, samt brev och paket som skickas från Kennelklubbens kansli kommer att försenas avsevärt eller att andra störningar i utdelningen förekommer. På grund av förseningar i utdelningen av pappersfakturor sker ingen indrivning av fakturor under strejken. Om du behöver ett veterinärintyg snabbt till exempel för utställningar, kan du be om att få en kopia genom att kontakta oss per e-post till adressen terveystulokset@kennelliitto.fi. 

Finska Kennelklubbens dotterbolag Showlink Oy skriver ut dokument, så som registreringsbevis och intyg, som vanligt. Dessa postas emellertid först när strejken har slutat. Om man önskar kan dessa dokument hämtas från Showlinks kontorer, inom ramen för deras öppettider. Registreringsbevis för valpar kan avhämtas från kontoret i Esbo. Förhandsbetalda registreringsbevis för valpar, registreringsbevis för importhundar, championatintyg, FIX-identitetsbevis och andra korrigeringar av registreringbevis kan avhämtas från kontoret i Leppävirta. Avhämtning kan även göras med fullmakt.

Utställningspost skickas per e-post

All post som gäller utställningar skickas automatiskt också per e-post av Showlink, även om utställaren hade bett om att få nummerlappar och tidtabeller per post.

För försändelser som gäller Koiramessut (t.ex. passertillstånd) används, beroende på situation, andra leveranssätt enligt separat överenskommelse med berörda personer.

För mera information och kontaktuppgifter:

Kennelklubbens kansli
växel: (09) 887 300

Kontaktuppgifter till våra tjänster hittar du här.
Kontaktuppgifter till Kennelklubbens personal hittar du här.
Kontaktuppgifter till Koirammes redaktion hittar du här.

Showlink Oy

Kontoret i Esbo
Slantgatan 2, 02770 Esbo
öppet: mån.–fre. kl. 9–17
växel: (09) 887 30 320
blankettbeställningar: (09) 887 30 312, tilaukset@showlink.fi

Kontoret i Leppävirta
Kievarinkatu 4, 79100 Leppävirta
öppet: mån.–fre. kl. 11– 17
växel: (09) 887 30 321

Registrering
mån. kl. 11–19
tis.–fre. kl. 11–17

Förfrågningar som gäller registrering, valpkullsregistrering, importregistrering, dubblettbevis, FIX-registrering

rekisterointi@kennelliitto.fi

tfn (09) 8873 0277
fax (09) 8873 0310

Förfrågningar som gäller championat: valiot@kennelliitto.fi
Förfrågningar som gäller medlemskap: jasenasiat@kennelliitto.fi
Korrigering av provresultat: koetuloskorjaukset@kennelliitto.fi
Korrigering av utställningsresultat: nayttelytuloskorjaukset@kennelliitto.fi