Messukeskus Helsinki 16. – 17.12.2023

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tervetuloa Suomen suurimpaan koiratapahtumaan!

Koiratanssin PM-kilpailu: Freestyle-finaali

Tuomarit: Monika Gehrke, DE, päätuomari/head judge, Anna Larsson, SE, Salla Haavisto, FI

Koiratanssi on luovaa tottelevaisuutta, jossa yhdistyvät koirankoulutustaidot ja taiteellinen ilmaisu. Lajin tavoitteena on vahvistaa koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja tuoda se esiin luovalla ja myös katsojaa viihdyttävällä tavalla. Monipuolisena ja aina uusia haasteita antavana lajina koiratanssi edistää niin koiran kuin ohjaajankin fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Koiratanssikilpailuissa tuomaristo arvostelee ohjaajan ja koiran musiikin tahtiin suorittaman ohjelmakokonaisuuden. Ohjelman tulee huomioida koiran erityisominaisuudet sekä ilmentää koirakon positiivista yhteistyötä ja valittua musiikkia. Kilpailulajeja koiratanssissa ovat freestyle (FS) eli vapaatanssi ja heelwork to music (HTM) eli seuraamisen musiikin tahdissa sekä ryhmäkilpailu, jossa esiintyy useampi kuin yksi koira. Kilpailuluokkia on kolme: alokasluokka, avoin luokka ja voittajaluokka.

Koiramessuilla järjestetään freestylen ja HTM:n Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, joten paikalla ovat Pohjoismaiden parhaat koiratanssijat. Kilpailuja pääsee seuraamaan 1 hallin Areenalla molempina tapahtumapäivinä.

Kilpailun omille sivuille pääset tästä.