Koiratanssi

Koiramessuilla pääset seuraamaan taidokkaita, tunteikkaita ja hauskoja koiratanssiesityksiä. Messuilla kilpaillaan koiratanssin Pohjoismaiden mestaruudesta ja paikalla ovat kaikki Pohjoismaiden parhaat koiratanssijat.

Koiratanssia voi seurata molempina messupäivinä Areenalla hallissa 1. Messuilla kilpaillaan sekä yksilö- että joukkuekilpailuissa.

Joukkueet

Suomi

HTM

Sanna Lipponen ja bordercollieuros Saunajaakon Blitzen
Sanna Tiilikainen ja bordercollienarttu Cabaroo Keen-Eye Annie
Susanna Ekblom ja shetlanninlammaskoiranarttu Taikapennin Cha-Cha
Anna Mäkinen ja kiinanharjakoiranarttu Kuutarhan Jääkukka
varakoirakko: Marjaana Lohivirta ja bouviernarttu Brezel von der Ruppy

Freestyle

Nadja Böckerman ja bordercollienarttu Cabaroo Magma Flow
Sanna Lipponen ja bordercollieuros Dragunovtiger
Katri Lehmonen ja saksanmetsästysterrierinarttu Tammitörmän Smaragdi
Jessica Varjonen ja tsekinpaimenkoiranarttu Candy
varakoirakko: Tiina Paavola ja kultainennoutajanarttu Häämörin Aamujumppa

Muiden maiden joukkueet julkaistaan myöhemmin.

Koiratanssi lyhyesti

Koiratanssikilpailuissa ohjaaja ja koira suorittavat tuomarin arvosteleman ohjelmakokonaisuuden musiikin tahdissa. Ohjelman tulee huomioida koiran erityisominaisuudet ja ilmentää koiran ja sen ohjaajan positiivista yhteistyötä. Taiteellisuutta ohjelmiin tuo ohjaajan pukeutuminen musiikkiin ja ohjelmaan sopivalla tavalla.

Kilpailulajeja koiratanssissa ovat vapaatanssi eli freestyle sekä seuraaminen musiikin tahdissa eli heelwork to music (HTM). Koiramessuilla kilpaillaan molemmissa lajeissa.

Normaalisti kilpailuluokkia on kolme (alokasluokka, avoin luokka ja voittajaluokka), mutta koska Pohjoismaiden mestaruuksista kisaavat vain parhaat, kuuluvat kaikki Koiramessujen kilpailijat voittajaluokkaan.

Vapaatanssi- eli freestyle-ohjelmassa sallittuja ovat kaikenlaiset liikkeet, jotka eivät vahingoita koiraa. Ohjelmassa tulkitaan valittua musiikkia. Koiran ja ohjaajan liikkeiden tulee sulautua saumattomaksi kokonaisuudeksi. Ylimmissä luokissa kiinnitetään huomiota liikkeiden monipuoliseen määrään ja ohjauskäskyjen huomaamattomuuteen. Myös koreografian tulee olla mahdollisimman tasapainoinen. 

Heelwork to Music, lyhyesti HTM on seuraamista musiikin tahdissa. Liikkeet eivät saa hallita ohjelmaa, vaan huomio tulee olla seuraamisessa. Koiran ja ohjaajan välinen etäisyys ei saa missään vaiheessa ohjelmaa olla enempää kuin kaksi metriä. Koira seuraa ohjelman aikana ohjaajaa eri puolilla eli koirakko suorittaa erilaisia positioita.