Arvosteluluokat, Helsinki Winner 2019

Huom! Pennut arvostellaan erillisessä Helsinki Puppy Show -pentunäyttelyssä.

Junioriluokka 9– alle 18 kk
Nuortenluokka 15– alle 24 kk
Avoin luokka 15 kk–
Käyttöluokka 15kk– (käyttöluokkaan oikeuttava tulos on merkittävä ilmoittautumislomakkeeseen, ulkomaiselta koiralta vaaditaan käyttötodistus, WCC)
Valioluokka 15kk– (ulkomaisilta koirilta vaaditaan valionarvotodistus)
Veteraaniluokka 8 vuotta–
Kasvattajaluokka

Junioriluokka

9– alle 18 kk, kilpailevat sertistä, NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta.

Nuortenluokka

15– alle 24 kk, kilpailevat sertistä, NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta.

Avoin luokka

15 kk–, kilpailevat sertistä, NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta.

Käyttöluokka

15 kk–, kilpailevat sertistä, NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta. Käyttöluokkaan oikeuttava tulos on merkittävä ilmoittautumislomakkeeseen. Ulkomaiselta koiralta käyttöluokkaan osallistumisen edellytyksenä on käyttötodistus (WCC). Mikäli tulos tai käyttötodistus puuttuu, siirretään koira automaattisesti avoimeen luokkaan.

Valioluokka

15 kk–, kansainvälisille tai kansallisille muotovalioille, ulkomaiselta koiralta valioluokkaan osallistumisen edellytyksenä on valionarvotodistus. Mikäli valionarvotodistus puuttuu, siirretään koira automaattisesti avoimeen luokkaan. Ulkomaiset muotovaliokoirat kilpailevat sertistä (mikäli koira ei ole vielä Suomen muotovalio), kaikki NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta.

Veteraaniluokka

8 vuotta–, kilpailevat sertistä, NORD-sertistä ja rotunsa parhaasta. Paras laatumaininnalla erinomainen palkittu uros- ja narttuveteraani osallistuu rodun paras veteraani -kilpailuun.
Rotunsa paras veteraani osallistuu päivän parhaan veteraanin valintaan.

Paras uros -/paras narttu -luokka

Tähän luokaan ovat oikeutettuja osallistumaan koirat, jotka ovat sijoittuneet juniori-, nuorten-, avoin-, valio-, käyttö- tai veteraaniluokassa neljän parhaan joukkoon laatumaininnalla erinomainen ja jotka on palkittu sertifikaatin arvoisella (SA).

Tuomari voi antaa sertifikaatin parhaalle siihen oikeutetulle sertifikaatin arvoisella (SA) palkitulle koiralle, jolla ei ole Suomen muotovalion arvoon oikeuttavia näyttelytuloksia. Varasertifikaatin voi saada toiseksi paras sertifikaatin arvoisella (SA) palkittu koira, jolla ei ole Suomen muotovalion arvoon oikeuttavia näyttelytuloksia.

NORD-serti annetaan paras uros -/paras narttu -luokan voittajalle, ja Pohjoismainen varasertifikaatti (NORD vara-serti) annetaan toiseksi parhaalle urokselle ja nartulle. Arvosteleva tuomari esittää NORD-sertiä koiralle.

Rotunsa paras

Rotunsa parhaan valintaan osallistuvat paras uros ja paras narttu. Rotunsa paras koira osallistuu ryhmäkilpailuun.

Kasvattajaluokka

Kasvattajaluokka on laatuarvostelu, jossa kilpailee neljän saman rotuisen koiran muodostama ryhmä. Koirien on oltava saman kasvattajan kasvattamia tai samalle FCI:n vahvistamalle kennelnimelle rekisteröityjä. Lisäksi koirien on oltava palkittuja laatumaininnalla erinomainen tai erittäin hyvä tässä näyttelyssä.

Kasvattaja saa kilpailla yhdessä näyttelyssä vain yhdellä ryhmällä rotua kohti.

Jos tuomari katsoo ryhmän olevan riittävän tasalaatuinen ja korkeatasoinen, hän voi antaa kunniapalkinnon. Tuomari sijoittaa neljä (4) kasvattajaryhmää paremmuusjärjestykseen. Mikäli rodun paras ryhmä on saanut kunniapalkinnon, se osallistuu Best in show -kasvattajaryhmän valintaan.

Laatumaininnat

Laatuarvostelun tulos osoitetaan seuraavin värein:

erinomainen – punainen
erittäin hyvä – sininen
hyvä – keltainen
tyydyttävä – vihreä
hylkäävä – harmaa
ei voida arvostella – ruskea
sertifikaatin arvoinen – vaaleanpunainen

Kilpailuarvostelu

Jokaisessa luokassa neljä parasta koiraa sijoitetaan paremmuusjärjestykseen, mikäli ne ovat saaneet laatuarvostelussa vähintään maininnan erinomainen tai erittäin hyvä.

Ryhmäkilpailut

Rotunsa parhaat koirat osallistuvat ryhmän parhaan valintaan FCI:n roturyhmien mukaisesti. Neljä parasta kussakin roturyhmässä sijoitetaan.

Best in show

Kaikki ryhmävoittajat osallistuvat Best in show -kilpailuun. Neljä parasta sijoitetaan.

Kasvattajaryhmät

Kaikki rotunsa parhaat kunniapalkinnolla palkitut kasvattajaryhmät osallistuvat päivän parhaan kasvattajaryhmän valintaan. Neljä parasta sijoitetaan.

Veteraanit

Kaikki rotunsa parhaat veteraanit osallistuvat päivän parhaan veteraanin valintaan. Neljä parasta sijoitetaan.

Arvostelu

Jokainen koira saa kirjallisen arvostelun.