Koiramessuilla on jokaiselle koiranystävälle jotakin – tutustu viikonlopun ohjelmaan

Suomen suurin koiratapahtuma, Koiramessut, tuo jälleen 15.-16. joulukuuta koirat ja koiraharrastamisen monimuotoisuuden esille Messukeskukseen, Helsinkiin. Luvassa on erilaisten koiraharrastuslajien esittelyjä, temppunäytöksiä, näyttävää koiratanssia ja kivaa ohjelmaa koko perheelle. Koiramessujen tarkempi ohjelma on nyt julkaistu.

Tutustu monipuolisesti koiraharrastuslajeihin

Koiramessuilla ovat esillä sekä tutut että vähän vieraammat koiraharrastuslajit. Lajinäytöksiä voi molempina päivinä seurata hallin kuusi Tapahtumakehässä. Viikonlopun aikana selviää esimerkiksi, minkälainen onkaan aivan uusi laji agidance ja miltä näyttävät esimerkiksi flyball, rally-toko, pallopaimennus tai koiraurheilun moniottelu.

Ilmassa on molempina päivinä myös suuren urheilujuhlan tuntua, kun koiratanssin huiput kilpailevat Areenalla Pohjoismaiden mestaruudesta. Kilpasuoritukset ovat mielenkiintoista katsottavaa koko perheelle, sillä esitykset ovat täynnä näyttäviä temppuja ja sulavia liikkeitä musiikin tahtiin.

Mukana Tanhupallo ja tubettaja Mmiisas

Koko perheen tapahtumassa on ohjelmaa myös perheen pienimmille. Lauantaina Eteläisen sisäänkäynnin aulassa on jo perinteeksi muodostunut lelukoirakilpailu. Sunnuntaina lapset voivat ottaa osaa karvamatoagilityyn. Lisäksi paikalla on tapaamassa pieniä ja suurempiakin fanejaan Putouksesta tuttu Tanhupallo.

Koiramessujen perinteisiin kuuluvat myös ihmishenkiä pelastaneiden sankarikoirien sekä Vuoden virkakoirien palkitsemiset. Vuoden virkakoirat palkitaan lauantaina ja sunnuntaina kuullaan sankarikoirien koskettavat tarinat tubettaja ’Mmiisas’ Miisa Rotola-Pukkilan juontamana.

Löydä oma rotusi Koiramessuilta

Koiramessut on oikea paikka kaikille, jotka potevat koirakuumetta. Hallista kuusi Hau life -osastolta voit tulla kysymään vinkit koiran hankintaan, hoitoon ja aktivoimiseen. Asiantuntijoiden kanssa on mahdollista miettiä rodun valintaa ja valintaan vaikuttavia tekijöitä. Hau life -lavalla kuullaan kymmenittäin koirarotuesittelyjä. Viereiseltä Rotutorilta löydät yhdistysten asiantuntijat, jotka kertovat mielellään enemmän omista roduistaan.

Tutustu Koiramessujen ohjelmaan

Ohjelmaa lapsille

Tule kysymään koira-asioista Hau life -osastoltaKuvat: Jukka Pätynen